AVOIDANT / RESTRICTIVE FOOD INTAKE DISORDER!

ARFID = Avoidant / Restrictive food intake disorder! Også kjent som en spiseforstyrrelse. Det er ikke så mange som har hørt om ARFID da man hører mest om bulemi, anorexi, overspising osv nå om dagen, men denne typen som jeg har er langt i fra det samme, ARFID er ikke en sykdom som ligger i mentaliteten som er klinisk bevist at det gjør med de som har de andre typene. 
Mitt problem er jo det at jeg unngår en viss type farget mat som f.eks jeg spiser ikke gul mat eller godteri. Jeg har problemer med å spise mat som lukter annerledes enn hva jeg er kjent med. Når jeg spiser så er det veldig lite som går ned, ikke fordi jeg ikke vil ha mat, men fordi magen min sier ifra at jeg er mett å jeg klarer ikke dytte i meg mer, det har jeg prøvd å det gikk ikke bra for å si det mildt. 
Som jeg har blogget om tidligere så har jeg vært under 32 kilo i mange år, enda etter jeg fylte 20, den dag i dag så sliter jeg fortsatt med vekten min, å selv om jeg enkelte dager kan spise mer enn andre så går jeg ikke opp over 40 kilo, det er et veldig tungt tema for meg, å det værste jeg vet er når jeg hører i byen, på butikken, på bakeren osv ''du er for tynn'',,,, ''du må legge på deg'',,,, ''hvilken kake vil du ha, du trenger å legge på deg 30 kilo''... Det finnes ikke behagelig med slike kommentarer. 
Jeg har også problemer med å spise borte, hvor det er andre folk som kommenterer ''er du ferdig allerede?'',  ''var det alt du skulle ha?'',   ''nei du må spise mer enn det!'' 
Altså, det nytter rett å slett ikke hva folk sier om hva og hvordan jeg spiser å ser ut, jeg har prøvd å gjøre noe med det, men samtidig så tar ikke kroppen min opp kalorier, å jeg kan ikke spise rødt kjøtt eller noe som har laktose i seg, så det er veldig begrenset av hva jeg kan spise. 
Så før dere som kjenner meg, å dere andre åpner munnen for å kommentere meg og spisingen min, vær så snill å hold det for dere selv, mye av det som blir sagt går også under kategorien mobbing, så heller fokuser på dere selv å la meg og min kropp få være slik den er. 
Jeg misunner mennesker som kan legge på seg, jeg blir kjempe lei meg når noen sier ''æsj jeg er så feit'' HALLO, om du har noen kilo til overs, så vær heller stolt av det. Det med at mange som er tykke ikke kan gå ned i vekt, jeg forstår at det er vondt, men det er også vondt å være på den andre siden å ikke gå opp, så vær stolt av den kroppen dere har, det finnes mennesker som har det vondt verre.  

2 kommentarer

Anonym

20.01.2017 kl.13:17

Vær stolt av det du har klart, du ser flott ut.

missjohansen

20.01.2017 kl.17:20

Anonym: Tusen takk for det :)

Skriv en ny kommentar

missjohansen

missjohansen

23, Lørenskog

Kategorier

Arkiv

hits