Blir kalt lat!!

Noe som er skremmende er det at enkelte folk kan bare slenge fra seg en dømmende setning uten at de vet bakgrunnen for hvorfor ting er som de er, de fleste vet ikke hvordan det er å ha en kronisk sykdom. Jeg har i 15 år slitt med å få legene til å forstå at noe er galt, helsen min var på bunn, jeg hadde forskjellig energi nivå for hver dag, å da jeg endelig trodde at jeg hadde en god dag å masse energi så ble jeg liggende i flere dager etterpå. Legene fant ut at jeg hadde fibromyalgi og leddgikt, å de skyldte på at helsen min var astma, men som jeg prøvde å fortelle dem var at dette var totalt annerledes enn astma, jeg har dager jeg ikke engang kommer meg ut av sengen fordi jeg har ikke energi til å stå på mine egne bein, jeg har måtte avlyse avtaler flere gange rett og slett fordi jeg ikke har klart å komme meg ut av døren. Men i 2016 fikk jeg beskjeden jeg hadde ventet på i årevis, jeg har ME (myalgisk encefalopati) en nevrologisk sykdom.  Flere ganger opp igjennom årene har jeg fått høre ''herregud du er bare lat'' eller ''ta deg sammen din late faen'', Det er ganske så slitsomt å få slikt slengt i fjeset når man ikke kan gjøre stort med det. 
En ting jeg ønsker å oppfordre folk til er at dere ikke uttaler dere om ting dere ikke kan noen ting om, det er ingen som forstår hvordan en annen person har det gjennom en sykdom, for ingen har det helt likt, å det er mange som reagerer på å få kommentaren ''jeg forstår hvordan det er'' men, NEI det gjør dere faktisk ikke, enkelte ting forstår dere ikke selv om dere prøver, for dere har ikke vært gjennom det den personen har. Men dere kan prøve å få en forståelse ovenfor personen.  

6 kommentarer

Steinar

04.01.2017 kl.13:51

Du lat?! Hah! Sterk dame, med mye å gi er vell heller hva du bør bli kalt av alle!

Stå på du! Hva andre sier har ingen betydning :)

missjohansen

04.01.2017 kl.14:05

Steinar: Tusen takk vennen! jeg gir ikke opp for å si det slik :)

Ida Øverland

04.01.2017 kl.17:06

drit i andre og bare stå på du!<3

missjohansen

04.01.2017 kl.20:17

Ida Øverland Eriksen: tusen takk <3

vestfrøken

05.01.2017 kl.16:48

Bra innlegg! Jeg ble utreder for ME en gang.. Mens tror i ettertid jeg kanskje bare var veldig utbrent.. Vet ikke.. Å ha ME må være noe dritt, og sier litt om folk om de kaller noen lat... (oppgitt)

Sykt kult bilde :D Liker bildestilen på bloggen :)

missjohansen

05.01.2017 kl.16:55

vestfrøken: tusen takk for det :) <3 Ja ME er ikke akkurat noe jeg skulle ønske for noen.

Skriv en ny kommentar

missjohansen

missjohansen

23, Lørenskog

Kategorier

Arkiv

hits